ОСТАННІ НОВИНИ

У музеї історії релігії школярам прочитають лекцію про символіку писанки

Львівський портал

|

Напередодні головного християнського свята Великодня у Львівському музеї історії релігії школярі міста матимуть унікальну можливість ознайомитися  з символікою писанок. Інтерактивну лекцію-урок «Всесвіт в твоїх долонях» проведуть наукові працівники музею.

Працівники відділу фондів музею підібрали низку писанок різних регіонів. Музейні педагоги вестимуть розмову про їх походження, яке пов’язують з дохристиянським народним звичаєм зустрічати весну, про  «духовно-поетичне мислення» писанки або символіку, орнаменти та кольори писанок. Діти зможуть не лише почути цікаву інформацію, але й доторкнутися до рідкісних експонатів, прийняти участь у вікторинах, розгадувати тематичні загадки, розв’язувати кросворди.

Даний захід проходитиме у рамках започаткованого  у Львові проекту «Школа і музей: працюємо разом»,  який символізує новий етап у розвитку регіональної освіти і музейної справи й  об’єднує  прагнення музею і школи у підвищенні рівня освіченості та культури підростаючого покоління.

Лекцію-урок «Всесвіт у твоїх долонях» можна буде прослухати у четвер, 9 квітня у Львівському музеї історії релігії, що на площі Музейній,1.

                         

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *