ОСТАННІ НОВИНИ

Глобальну кризу у світі завалять 5 трильйонами доларів

Львівський портал

|

Україна вітає амбітне рішення Лондонського саміту Групи двадцяти виділити до кінця 2010 року близько 5 трильйонів доларів з метою відновлення темпів світового економічного зростання до 4-х відсотків. Про це заявив заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук, передає прес-служба президента.

«Глава держави переконаний, що саміт Групи двадцяти визначив найбільш уразливі місця світової економічної та фінансової систем і визначив конкретну і, найголовніше, підкріплену фінансовими інструментами програму відродження. Рішення про виділення міжнародним фінансовим інституціям додаткових коштів у розмірі понад 1,1 трильйона доларів, і в тому числі суттєве розширення фінансових інструментів Міжнародного валютного фонду з метою підтримки національних економік, вселяють додаткову надію і покликані стати важливим стимулом для найбільш уражених кризою країн», – наголосив А.Гончарук.

За його словами, Україна також схвально оцінює намір Групи двадцяти приділити основну увагу питанням відновлення довіри, економічного зростання, робочих місць; посилити фінансове регулювання та контроль, підтримавши при цьому систему позик та відновивши міжнародний потік капіталів; підтримати глобальну торгівлю та інвестиції, уникаючи національного протекціонізму; розвивати міжнародні фінансові інституції тощо.

«Президент України закликає Кабінет Міністрів України та Національний банк України, базуючись на рішеннях та рекомендаціях саміту Групи двадцяти, опрацювати системний план заходів законотворчої, нормативної і практичної діяльності, спрямований на оздоровлення вітчизняної економіки та фінансової системи», – наголосив заступник Глави президентського Секретаріату.

Довідка: 2 квітня 2009 року в Лондоні відбувся саміт країн Групи двадцяти (відома також як Велика двадцятка), присвячений питанню подолання наслідків глобальної фінансово-економічної кризи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *