ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд влиє 20 млрд грн на підтримку окремих галузей економіки

Львівський портал

|

З 1 квітня 2009 року уряд розпочинає підтримку окремих галузей економіки шляхом виділення коштів зі Стабілізаційного фонду Державного бюджету України. Про це Тимчасово виконуючий обов’язки Міністра фінансів Володимир Матвійчук заявив сьогодні під час брифінгу в Кабінеті Міністрів, передає управління у зв`язках із ЗМІ секретаріату КМУ.

"За рішенням уряду, з другого кварталу розпочинається фінансова підтримка окремих галузей із Стабілізаційного фонду", – повідомив Володимир Матвійчук. За його словами, з початку квітня уряд також розпочав фінансування програми підготовки до "Євро-2012".

Т.в.о. Міністра фінансів відзначив, що в Україні Стабілізаційний фонд Держбюджету складає 20 млрд. грн., і ці кошти уряд направляє на цільову підтримку окремих галузей економіки.

За його інформацією, зокрема, кошти передбачені на підтримку АПК, на фінансування інвестиційних проектів підприємств авіабудування, оборонно-промислового комплексу, машинобудування, вугільної галузі, на здешевлення кредитів, збільшення статутних капіталів державних банків, придбання шкільних автобусів, пожежної техніки та ін.

В.о. керівника Міністерства фінансів зауважив, що зараз опрацьовуються порядки використання цих коштів. При цьому він повідомив, що уряд уже почав частково фінансувати окремі галузі за рахунок минулорічного залишку коштів Стабілізаційного фонду (5,9 млрд. грн.). Зокрема, на підтримку вугільної галузі виділено 440 млн. грн.

"Завдяки цим крокам ми зможемо надати значну підтримку національному товаровиробнику", – зазначив Володимир Матвійчук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *