ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують впровадити енергоощадні технології

Львівський портал

|

Сьогодні відбулася V Міжнародна науково-практична конференція на тему «Нетрадиційні та поновлювані джерела енергії як альтернатива первинним джерелам енергії в регіоні». Про це повідомляється на сайті ЛОДА.  

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти та науки, Львівська облдержадміністрація, Львівський центр науково-технічної та економічної інформації, Національний університет «Львівська політехніка», Український інститут науково-технічної інформації, Український Національний комітет Міжнародної торгової палати.

На конференції детально розглядали перспективи впровадження ВДЕ на Львівщині, оцінити існуючі українські та закордонні технології, визначили основні техніко-економічні показники.

Зокрема, під конференції начальник управління вугільної промисловості та ПЕК Земомислав Новікевич зазначив, що Львівщина найбільше споживає енергоносіїв, тому їх ефективне використання стоїть на першому місці. Хоча область має значні запаси відновлюваних джерел енергії, різних видів місцевих енергетичних ресурсів.

Однак, згідно з рішеннями, які прийняв Кабмін щодо впровадження заходів з використання нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), що направлені на зменшення споживання природного газу, на конференції розглядали можливість реалізації на Львівщині таких джерел енергії: побудова вітроелектростанції загальною потужністю до 500 МВт. Зокрема, ТзОВ «Еко-Оптіма» розпочала роботу з підготовки проекту Старосамбірської вітроелектростанції загальною потужністю 30 МВт. Крім цього, розглядається можливість будівництва у 2009-2010 роках кількох міні-ГЕС (на водосховищі Добротвірської ТЕС та Бориславському водогоні). Також планується провести на території області дослідження щодо подачі та використання синтетичного газу.

У перспективі, розглядається встановити установки для виробництва біогазу  з застосуванням відходів тваринництва, які виробляють висококалорійний газ та органічні добрива для полів. Для Львівщини перспективною також є сонячна енергетика – сонячні колектори для нагріву води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *