ОСТАННІ НОВИНИ

ВО «Свобода» вимагає демонтувати пам`ятник радянському воїнові у Стрию

Львівський портал

|

Фракція депутатів Львівської обласної ради ВО "Свобода" звернулася  до міського голови Стрия та депутатів Стрийської міської ради із вимогою прийняти рішення про демонтаж пам`ятника радянському «воїну-визволителю» з центральної частини Стрия, а також використовувати його у подальшому, як експонат у музеї радянського тоталітаризму. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

«На нашу думку, пам`ятник "визволителю" у центрі Стрия символізує мілітаризм радянської епохи і не тільки спотворює історичну правду, а й руйнує історико-архітектурне середовище площі Ринок, забудова якої сягає 17-19 ст. Окрім того, пам`ятка радянської епохи має негативний вплив на формування національної свідомості, принижує гідність українців та пам`ять про людей, які загинули у боротьбі з окупантами за волю України», – йдеться у зверненні ВО «Свобода».

Депутати – "свободівці" звертаються також до діячів культури та мистецтв Львівщини з проханням підтримати дане звернення.

Окрім цього, ВО «Свобода» запрошує стриян підтримати всеукраїнську акцію "Геть пам`ятки тоталітаризму з українського міста", яка відбудеться у неділю, 5 квітня, о 17 год., у Стрийському народному домі "Просвіта".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *