ОСТАННІ НОВИНИ

«Спільнота» розпочинає збір підписів за повернення мажоритарної виборчої системи

Львівський портал

|

Громадська організація «Спільнота» розпочинає збір підписів за повернення до мажоритарної системи виборів міських рад. Як повідомляє прес-служба «Спільноти», акція стартує цієї суботи і триватиме протягом тижня. Збір підписів проводитимуть в наметах ГО «Спільнота» в усіх районах міста з 10 до 15 години.

Активісти громадської організації під гаслами «Геть партійні списки!» та «Я хочу знати свого депутата» пропонуватимуть людям підписатися в підтримку за повернення до мажоритарної системи виборів.

Основні точки збору підписів – проспект Свободи, площа Галицька, проспект Шевченка, університет ім. І. Франка, площа Митна. Також підписи збиратимуть у мікрорайонах Сихів, Рясне, Левандівка та на вулицях Зеленій, Б.Хмельницького, Науковій, Любінській.

Голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк вважає, що обирати виборчу систему має народ, і настав час, коли він має сказати своє слово.

«Я особисто є прихильником мажоритарної системи. Вважаю, що вона є найоптимальнішою для місцевих рад, оскільки забезпечує прямий контакт виборця і депутата. Тому ми вирішили провести тестове опитування, щоб дізнатися скільки людей прагнуть повернення «мажоритарки». Результати обов’язково опублікуємо. Це буде один з прикладів апеляції до народу і громадського тиску на владу», – прокоментував Юрій Кужелюк. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *