ОСТАННІ НОВИНИ

До червня німці повністю завершать розробку стратегії транспортного руху Львова

Львівський портал

|

Аби покращити транспортну систему у Львові німецький консорціум PTV AG – VCDB GMBH розробляє для міста нову стратегію міського транспортного руху. Попередній етап розробки стратегії, який знаходиться на стадії завершення сьогодні був представлений та обговорений у Львівській міській раді. Про це повідомив під час прес-конференції начальник управління зовнішніх відносин та інвестицій ЛМР Сергій Краль. 
Згідно зі стратегією, у Львові реформують транспортні шляхи, покращать якість громадського транспорту, а також планують провести трамвайну колію до нового стадіону. 
«Майже два місяці німецькі фахівці працюють над транспортною стратегією Львова. Вони прогнозують структурні дані для міста, а також здійснюють аналіз вже існуючих прогнозів, завдяки яким вони розроблять сценарій розвитку транспортної системи. Всього таких сценаріїв буде три. На їх основі буде сформовано прогнози розвитку транспортної моделі», – розповів Сергій Кіраль.

За словами керівника проекту в Німеччині Матіаса Цьобіша, на сьогодні спільно з «Львівською Політехнікою» вони завершують дослідження транспортних потоків міста. Зокрема, було досліджено понад 150 основних перехресть, ключових доріг та магістралей. Також проводяться дослідження пасажиропотоків, якими охоплено усі автобусні, тролейбусні, трамвайні маршрути. На їх основі, як розповів Матіас Цьобіш будуть проведені розрахунки загазованості та шуму для Львова. Адже метою цього проекту є те, щоб транспортний рух відбувався відповідно до екологічних умов.

«Зараз ми складаємо модель, яка зображає сьогоднішню ситуацію у Львові. Ця модель готова вже на 90%. Це був перший етап розробки проекту, наступний буде – зібрання думок українських та німецьких експертів, їх комбінування з прогнозами, а також оцінка можливостей розвитку транспорту міста. Остаточно проект буде готовим у червні», – повідомив М. Цьобіш.

Також він повідомив, що базова структура технічно-економічного обґрунтування для трамвайної колії до стадіону вже готова і на сьогодні проводиться її внутрішнє погодження та деталізація.

Нагадаємо, що 19 грудня минулого року міська рада Львова підписала у угоду про співпрацю з німецькою компанією, яка дала старт розробці загальноміської транспортної стратегії, що у майбутньому дасть змогу впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти щодо їх розвитку. Стратегія розробляється на 20 років, на її розробку Львівська міськрада залучила 500 тисяч євро гранту від урядового банку Німеччини KFW. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *