ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість безробітних на Львівщині все збільшується

Львівський портал

|

Як засвідчує моніторинг, який провадить Львівський обласний центр зайнятості, ситуація на ринку праці не зазнає значних змін. Упродовж березня від працедавців надійшла інформація про наявність 3,1 тис. вільних робочих місць. До центрів зайнятості у цей же період звернулося 5,5 тис. пошуковців місця роботи, що на 327 осіб більше, порівняно з лютим, повідомляє відділ статистики, моніторингу та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості.

Загалом станом на 1 квітня підприємства, установи та організації Львівщини мають потребу у 1,7 тис. працівників, а роботу за посередництва служби зайнятості шукають 43,9 тис. мешканців області. Навантаження на одне вільне робоче місце – 26 осіб.

Сьогодні найбільш затребувані швачки, охоронники, продавці продовольчих товарів, слюсарі-ремонтники, водії автотранспортних засобів, кухарі, електрогазозварники, касири торговельних залів, бруківники, міліціонери, спеціалісти державної служби, бухгалтери тощо.

У той же час в області помітні значні обсяги прихованого безробіття. За даними підприємств, установ та організацій, які були опитані службою зайнятості, станом на 20 березня у відпустках без збереження заробітної плати перебувало близько 4,8 тис. працівників. Чисельність осіб, котрі працювали в режимі неповного робочого дня (тижня) становила 31,3 тис. з опитаних 278 підприємств.

Найбільше вимушене тимчасове скорочення тривалості робочого часу зафіксовано на підприємствах Львова (10,7 тис. осіб), Стрийського (7,7 тис.), Самбірського (7,7 тис.), Пустомитівського (1,5 тис.) та Жовківського (1,2 тис. осіб) районів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *