ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині різко знизився рівень інноваційної активності

Львівський портал

|

У 2008 році інноваційні заходи здійснювало 101 промислове підприємство Львівщини, що на 20% менше, ніж попереднього року. Їх частка у загальній кількості промислових підприємств області зменшилась до 12,1%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Питома вага обсягу реалізованої інноваційної продукції скоротилася вдвічі і склала лише 3,1% від загального обсягу у промисловості.

У 2008 році було впроваджено 54 нові технологічні процеси, з них найбільше – у металургійному виробництві, машинобудуванні, харчовій промисловості.

На чверть скоротилась кількість освоєних нових видів матеріалів, виробів, продуктів і нової техніки (138 найменувань). Нові види продукції переважно освоювали підприємства з виробництва харчо¬вих продук¬тів, хімічної промисловості, металургійного виробництва, машинобудування, легкої промисловості.

Для модернізації виробничих процесів підприємства області придбали 23 нові технології, що вдвічі більше, ніж у 2007 році. Торік на здійснення інновацій у промисловості було витрачено 296,7 млн. грн., з них три чверті – на придбання машин, обладнання та програмного забезпечення.

Основним джерелом фінансування витрат на здійснення інновацій є власні кошти підприємств, за рахунок кредитів банків освоєно десяту частину. Значно скоротились надходження з державного бюджету та від іноземних інвесторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *