25 березня у м. Рава-Руській
Жовківського району у приміщенні ресторану «Центр» відбувся фестиваль-конкурс
кулінарного мистецтва, повідомляється на сайті ЛОДА.
Фестиваль
проходив з метою підвищення рівня професійної майстерності, відродження давніх
традицій української кухні, підвищення культури обслуговування населення
області та проведення відповідної роботи серед закладів ресторанного
господарства до обслуговування гостей та учасників Львова та області під час
проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Умовами конкурсу
передбачено відзначення кращого підприємства – переможця у двох номінаціях
«кращий кухар» та « кращий офіціант». До уваги учасників та гостей конкурсу
були представлені страви української та європейської кухні, відбулась урочиста
презентація страв. В конкурсі переважно були заявлені молоді учасники.
Зберігаючи кращі традиції національної кухні вони продемонстрували високу
майстерність, довели, що заклади ресторанного господарства є певною формою
проведення дозвілля і спілкування, ознакою престижу і фінансового достатку.
Конкурс кухарів
полягав у представленні страв на тематично сервірованих столах. Кожен кухар
чітко дотримувався відповідності обраній темі. Офіціанти презентували членам
журі конкурсу тематично сервіровані столи, відповідали на запитання, що
стосувалися правил обслуговування гостей, демонстрували приготування
різноманітних коктейлів.
Переможцями
конкурсу стали :
У номінації
«кращий кухар»:
I місце :Леся
Качмар, ресторан «Колиба Берекавиця» ( с. Зашків Жовківськог району ).
II місце:Наталія
Кондзелко, ресторан «Рата»,( м.Рава-Руська Жовівського району ).
III місце:Андрій
Луців, ресторан готельного комплексу «Диканька»,( смт.Куликів Жовківського
району).
У номінації «кращий офіціант»:
I місце розділили
між собою: Михайло Іваницький, ресторан готельного комплексу «Диканька»,( смт.Куликів
Жовківського району), Анастасія Огородник, ресторан «Рата»,( м.Рава-Руська
Жовівського району .
II місце: Орест Космина, ресторан «Колиба Берекавиця»,
( с. Зашків Жовківського району).
Переможці
фестивалю-конкурсу були нагородженні грамотами та цінними подарунками.
Конкурс довів, що
в Жовківському районі дійсно існують та постійно розвиваються багаті традиції
кулінарного мистецтва, живуть та працюють чудові талановиті майстри своєї
справи які гідно представлять Львівщину
під час проведення в Україні фінального
турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Львівський портал