ОСТАННІ НОВИНИ

Українських туристів зі своєю ковбасою в ЄС не пускатимуть

Львівський портал

|

За інформацією представництва України при Європейських Співтовариствах (Європейському Союзі) з 1 травня 2009 року, з метою захисту здоров`я тварин на території країн-членів ЄС вступають в дію нові правила ввезення громадянами продуктів харчування тваринного походження (під час подорожі, у супроводжуваному багажі, у міжнародних поштових відправленнях). Про це повідомляє Державна митна служба України.
Згідно з цими правилами під час перетину кордону ЄС громадянами забороняється ввозити м’ясні та молочні продукти. Ця заборона не розповсюджується на тих громадян, які прибувають з території Хорватії, Гренландії, Ісландії або Фарерських островів і перевозять вказані продукти для власного вжитку вагою, що не перевищує 10 кілограмів.
Правила також не стосуються порошкового дитячого харчування, спеціальних продуктів або харчування, яке необхідне для лікування тварин, якщо вага таких продуктів не перевищує 2 кілограмів та якщо вони не потребують умов зберігання у холодильнику безпосередньо перед відкриттям, знаходяться у спеціальній непошкодженій упаковці виробника за умови продажу кінцевому споживачу.
Що стосується рибної продукції (риба та різні панцирні типу: креветки, омари, мертві мідії та устриці), подорожуючим дозволяється ввозити їх вагою до
20 кілограмів. Правила щодо ваги не розповсюджується на тих, хто прибуває з Ісландії і Фарерських островів.
Інші ж продукти тваринного походження, такі як мед, живі устриці, живі мідії та, наприклад, слимаки, громадянам дозволяється ввозити вагою до 2 кілограмів.
Зазначені правила не розповсюджуватимуться на продукти тваринного походження, що перевозитимуться між 27 країнами-членами ЄС, або на такі продукти, що ввозяться з Андорри, Ліхтенштейну, Норвегії, Сан Марино та Швейцарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *