ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 80% мобільників ввозять в Україну незаконно

Львівський портал

|

В Україну більше 80% мобільних телефонів ввозиться незаконно. Про це повідомив керівник держпідприємства «Український державний центр радіочастот» Павло Слободянюк, – пише «РБК-Україна».За словами П.Слободанюка, обсяг ринку мобільних телефонів скоротився в 2008 р. в порівнянні з 2007 р. на 7% – до 7,9 млн апаратів. Кількість виданих дозволів на їх ввезення в 2008 р. збільшилася до 1,3 млн після введення подвійного маркування телефонів. Проте, частка офіційно ввезених для продажу телефонів в загальних обсягах реалізації залишається невеликою, хоч і зросла в 2008 р. майже вдвічі – до 16,5%.

Він повідомив, що з 15 квітня починається дослідна експлуатація бази даних легально ввезених мобільних телефонів. «Будь-який покупець зможе перевірити правомірність продажу телефону шляхом відправки смс-повідомлення на певний номер», – сказав керівник держпідприємства «Український державний центр радіочастот».

Він нагадав, що з 28 березня імпортери протягом 10 днів після ввезення партії мобільних телефонів зобов`язані надавати «Укрчастотнагляду» інформацію про їх ідентифікаційні коди (IMEI) для введення в загальну базу даних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *