Засновницю кредитної спілки «Християнська злагода» взято під варту

Львівський портал

|

Галицький районний суд Львова минулої п’ятниці виніс постанову взяти під варту засновницю кредитної спілки «Християнська злагода», яка обшахрувала щонайменше півтисячі львів’ян, а також низку громадян інших областей. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник ГУ МВСУ у Львівській області Василь Пісний, доведено, що керівники кредитної спілки розкрадали кошти громадян, покладені на депозити.

За словами Василя Пісного, кредитна спілка діяла не лише на території Львівської області, але й в шести областях Західного регіону. «Громадянка, яка створила цю кредитну спілку, брала в людей кошти під 24% і віддавала іншим під 30%. Ми довели, що частково кошти громадян, які давали їх під відсотки, були розкрадені. На сьогодні поступило більше 500 заяв від громадян щодо неповернення коштів», – розповів начальник ГУ МВСУ у Львівській області.

За словами В. Пісного, слідче управління порушило кримінальну справу за частиною 5 статті 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального Кодексу України. Наразі засновниця кредитної спілки перебуває у СІЗО. У разі доведення її вини, їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

«Ми переконані, що вона діяла не одна, що це ціле угрупування, яке займалося розкраданням коштів. Слідче управління проводить перевірку. Створена слідчо-оперативна група, до якої увійшли досвідчені оперативники та працівники слідства. Це справа не одного дня, не одного місяця, вона буде розслідуватись певний час. Тому що досить багато людей довірили кошти так званій кредитній спілці «Християнська злагода». Ми працюємо і доведемо, чия вина в тому, що ці кошти були розкрадені», – наголосив Василь Пісний.

Наразі, за його словами, має бути проведена ревізія КРУ, за результатами якої можна буде говорити про суми збитків, яких зазнали обшахровані вкладники.

«Тільки після цього будемо знати, на яку суму були розкрадені кошти наших громадян. Кошти розкрадали певні керівники цієї спілки. Це не був тільки родинний бізнес, там є інші причетні особи. Кошти брали під 24% і віддавали під 30%, не беручи нічого в заставу. Як же вони збиралися повернути ці кошти?», – зазначив В. Пісний.

У той же час, на думку Василя Пісного, є шанси повернути вкладникам «Християнської злагоди» кошти «тому що є багато майна, на яке накладено арешти». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *