ОСТАННІ НОВИНИ

Оператори мобільного зв’язку оголосили хіт-парад найпоширеніших шахрайств

Львівський портал

|

Щоб попередити часті випадки мобільних шахрайств, оператори мобільного зв’язку склали хіт-парад найпоширеніших афер. Найчастіше довірливі абоненти перераховують великі суми коштів за неіснуючий акційний приз, або у відповідь на смс-повідомлення з проханням повернути помилково надіслані кошти. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник директора західного територіального управління МТС Роман Романівка.

Шахраї часто використовують акції, які насправді проводить той чи інший оператор мобільного зв’язку. Щоб отримати неіснуючий приз, абонентів просять надіслати код ваучера поповнення. Найчастіше суми поповнення складають понад 300 грн. Третє місце популярних афер – шахраї надсилають повідомлення з невідомого номера з проханням переслати кошти, щоб терміново передзвонити. По оголошеннях в пошуках роботи теж можна потрапити на телефонних шахраїв. За смс-повідомлення з детальною інформацію про роботу з рахунку абонента відразу знімає від 20 до 30 грн. Інший варіант – абонент телефонує по номеру в оголошені, потім дзвінок переадресовують на платний орендований номер Укртелекому, де за 12 секунд розмови потрібно заплатити 20 грн.

Крім того, шахраї надсилають повідомлення з проханням допомогти важкохворій людині. Трапляється, що шахраї телефонують і повідомляють, що чийсь син чи чоловік потрапив в ДТП або важкопоранений в лікарні і потрібно терміново заплатити певну суму коштів.

Ще один поширений вид шахрайства – щоб відмовитись від спамрозсилки потрібно надіслати смс-повідомлення, яке може коштувати приблизно 5 доларів США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *