ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА говорили про запровадження на Львівщині бюджетного експерименту

Львівський портал

|

Під керівництвом першого заступника голови Львівської ОДА Валерія П’ятака сьогодні відбулась координаційна зустріч керівників обласних, районних та міських адміністрацій Львівщини, керівників місцевих фінансових органів з представниками Міністерства фінансів України та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

За круглим столом зібрались керівники міст: Львів, Дрогобич, Моршин, Стрий та Червоноград, а також міст та районних центрів Жидачівського та Стрийського районів, бюджети яких визначено пілотними для проведення державного експерименту. Суть експерименту полягає у запровадженні Програмно-цільового методу (ПЦМ) планування та виконання місцевих бюджетів у Львівській області.

Мета зустрічі – координація подальшої діяльності всіх сторін, залучених до проведення експерименту стосовно запровадження Програмно-цільового методу бюджетування в Львівській області та обговорення завдань реалізації першого етапу Плану дій.

Захід відбувся в рамках продовження спільної роботи Міністерства фінансів України разом з ІБСЕД у напрямку подальшого запровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», реалізацію якого ІБСЕД розпочато в жовтні 2008 р. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Наказом Міністерства фінансів України визначено основні засади проведення експерименту із запровадження Програмно-цільового методу складання та виконання бюджетів в Автономній Республіці Крим, Житомирській, Луганській і Львівській областях. Також Міністерством фінансів розроблено план заходів із запровадження ПЦМ у місцевих бюджетах на 2009 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *