ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість відмов українцям у візах зменшилась майже вдвічі - МЗС

Львівський портал

|

Міністерство закордонних справ України констатує, що кількість відмов у видачі віз громадянам України консульськими установами держав – членів ЄС зменшилася майже вдвічі. Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС.

Зокрема, йдеться у повідомленні, за статистичними даними, у 2008 році консульські установи держав – членів ЄС видали громадянам України більше 1 млн. віз, що на чверть більше, ніж у 2007 році. Водночас майже вдвічі зменшилася кількість відмов у видачі віз – до 5% від загальної кількості візових клопотань.

Також, відзначили в МЗС, поступово збільшується відсоток видачі довгострокових багаторазових віз.

Разом з тим у міністерстві звернули увагу, що українська сторона постійно наголошує, що кількість виданих віз не може слугувати основним критерієм оцінки виконання Угоди про спрощений порядок видачі віз.

Зокрема, зазначили в прес-службі, ще трапляються випадки з неналежним виконанням положень Угоди окремими консульськими установами країн ЄС, але вони вже не носять системного характеру. Підтвердженням цього є істотне зменшення кількості скарг громадян, які надходять до МЗС, додали в міністерстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *