ОСТАННІ НОВИНИ

Цими вихідними розпочнеться святкування 600-річчя органної музики у Львові

Львівський портал

|

Концертами відомого органіста, професора Національної музичної академії Валерія Коростельова, які відбудуться 28 і 29 березня 2009 року о 17 годині у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Ст. Бандери, 8), розпочинається низка заходів, присвячених відзначенню 600-річчя органної музики у Львові. Як повідомляють організатори, заходи триватимуть впродовж усього 2009 року.

Зокрема, серед запланованих заходів – концерти ІІІ міжнародного фестивалю органної музики «Діапазон», який відбудеться в червні-липні.

У концерті Валерія Коростельова прозвучать твори західноєвропейської класики, композиторів Дж. Фрескобальді, Й.С. Баха, С. Франка.

Під час концерту відбудеться також друга (DUO) презентація компакт-диску «Органна музика львівських композиторів XVI-XX ст.» у присутності виконавця, В. Коростельова, в підготовці та записі якого він відіграв суттєву роль і виконав чотири твори.

Запис компакт-диску зроблено на львівському органі, львівськими виконавцями Надією Величко, Валерієм Коростельовим та Самуїлом Дайчем (архівний запис). Диск був виданий за проектом Благодійної асоціації друзів органної музики і мистецтв на початку цього року на відзначення 600-річчя органної музики у місті.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *