ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада констатує – ЖКГ Львівщини у критичному стані

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради заслухали під час засідання постійної комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ інформацію начальника головного управління ЖКГ ЛОДА Євгена Бентковського про Концепцію реформування і розвитку ЖКГ на 2008-2013 роки. Про це повідомляє прес-служба облради.

Як зазначив заступник голови комісії Богдан Кук, в районах області не вистарчає коштів навіть на забезпечення нормальної роботи ЖКГ, не те що на якесь реформування чи модернізацію, тому вкрай необхідна така концепція, яка зможе перерости в програму модернізації ЖКГ. Головною метою такого реформування має стати надання якісних послуг споживачеві.

У той же час Євген Бентковський наголосив, що 90% водоканалів області відпрацювали свій ресурс, і лише Львівський і Стрийський ще дають собі раду. Якщо до цього ще додати 120 млн. грн заборгованості населення за комунальні послуги, то ситуація стає критичною, – наголосив начальник управління.

Підтримавши Концепцію в цілому, депутати все ж наголосили, що необхідно вказати необхідні кошти на її впровадження та джерела надходження цих коштів.

"Якщо адміністрація не знайде кошти в обласному та державному бюджетах, то, ми, депутати, не дамо “викручувати” людям руки і “вибивати” з них кошти. Наші люди і так вже платять за 50% втрат води, які не доходять до міста" – наголосив Богдан Кук. Підсумувавши таким чином обговорення, депутати скерували Концепцію на доопрацювання.

Також депутати вирішили звернутися до голови обласної ради Мирослава Сеника з пропозицією запросити на наступну сесію, на якій планується заслухати цілий ряд соціально-економічних питань, міністра регіонального розвитку і будівництва Василя Куйбіду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *