ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Ющенко поставить остаточну крапку у справі повернення місії МВФ до України

Львівський портал

|

Завтра Президент України Віктор Ющенко проведе традиційну зустріч із першими особами держави: Прем`єр-міністром України Ю.Тимошенко, Головою Верховної Ради В.Литвином та Головою Національного банку В.Стельмахом. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова, передає прес-служба президента.

«Мета наради у Президента – поставити остаточну крапку у справі повернення роботи місії МВФ до України. На переконання Глави держави, наступного тижня місія Міжнародного валютного фонду може відновити роботу в Україні, і всі органи державної влади повинні скоординувати свої дії з метою формування стабільної програми співпраці України із Фондом у 2009 році», – повідомила Ірина Ванникова.

За її словами, Віктор Ющенко також приділить увагу підсумкам Міжнародної інвестиційної конференції з питань модернізації газотранспортної системи України, яка відбулася у Брюсселі. Як зазначила прес-секретар Глави держави, Президент України вважає, що це проект пан`європейський, його результат є стратегічним для європейського газового ринку, ролі і місії України на цьому ринку.

Окрема увага під час наради буде приділена діяльності парламенту. Глава держави наполягає на терміновому регулюванні питань, пов`язаних із акцизною політикою, наповненням Пенсійного фонду, а також збалансуванням бюджету НАК «Нафтогаз».

Також Президент України підкреслює необхідність створення робочої групи з метою розгляду принципів приватизації двох-трьох провідних об`єктів.

«Ми повинні не тільки відкрити шлях для приватизації таких знакових об`єктів, як «Укртелеком», але й налагодити механізм для забезпечення наповнення Стабілізаційного фонду України», – передає слова Президента України Ірина Ванникова. Оскільки йдеться про стратегічні об`єкти, відповідні рішення повинні бути прийняті на засіданні РНБО.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *