Якщо парламент не змінить Конституцію, його слід розпустити – Гриценко

Львівський портал

|

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко вважає, що український парламент повинен ухвалити системні зміни до Конституції, інакше його треба розпустити. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Львові.

«Якщо парламент не прийме цю Конституцію, то його треба розпускать, чи то указом президента, чи саморозпуском, врешті-решт народ розпустить і буде зрозуміло, чому» – сказав він.

А.Гриценко підкреслив, що парламенту треба дати шанс внести ці зміни до Конституції. Для початку треба налагодити роботу групи з підготовки змін до Конституції, про яку говорив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, але яка поки що не працює.

«Не можна сидіть на місці, розуміючи, що система влади не працює» – наголосив народний депутат.

Він розказав, що розробив свій проект Конституції. Головні зміни у ньому можна розподілити на три блоки – президент стає головою виконавчої влади, очолює уряд і несе всю відповідальність за його роботу, зміцнення місцевого самоврядування через законодавче закріплення за місцевою владою певних відсотків від податків, ліквідація районних держадміністрацій та зміна функцій ОДА. Крім того, великим блоком іде посилення прав людини. Зокрема, встановлення мінімальної погодинної оплати праці та законодавче забезпечення пакету безоплатних медичних послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *