ОСТАННІ НОВИНИ

Балога хоче, щоб європейці також платили за візи до України

Львівський портал

|

Європа так і не послабила візовий режим для України, що спонукає Київ до активних дій із захисту інтересів українських громадян. Про це  сьогодні заявив Глава Секретаріату Президента Віктор Балога, передає прес-служба президента.

Він наголосив, що за підсумками переговорів, проведених під час державного візиту Президента України Віктора Ющенка до Чеської Республіки, українська сторона так і не одержала позитивної відповіді щодо своїх прагнень домогтися реального послаблення візового режиму для України. Це дає додаткові підстави для констатації, що діюча вже понад рік угода між нашою державою та ЄС про спрощений порядок оформлення віз багато в чому залишається формальним документом, а Європа вельми неохоче відкриває свої кордони українцям.

«Україні варто подумати над тим, який є коефіцієнт корисної дії спрощеного візового режиму для інтересів нашої держави, для інтересів українців. Зараз на виконання президентського Указу відповідні державні органи розробляють свої пропозиції. Одна з них – повернення до видачі віз громадянам країн ЄС, які одержуватимуть їх в пунктах пропуску через Державний кордон. При цьому треба чітко розуміти: йдеться не про ревізію курсу України на інтеграцію в Європу, а про захист своїх інтересів. Таким діями Київ розраховує спонукати уряди європейських держав до реальних, а не декларативних кроків нам назустріч», – наголосив В.Балога.

Керівник Секретаріату Президента раніше висловлював припущення про можливість перегляду Україною візового режиму з ЄС, виходячи з принципу взаємності. На його переконання, кілька десятків мільйонів гривень виручки від перебування в країні туристів із Європи не можуть бути бодай мінімальною компенсацією за величезні незручності, які відчувають українці при виїзді до європейських держав.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *