ОСТАННІ НОВИНИ

Балога просить Тимошенко попідписувати акти, прийняті на засіданнях уряду

Львівський портал

|

Глава держави серйозно занепокоєний станом оформлення рішень, прийнятих Кабінетом Міністрів України. Про це йдеться у листі Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги на адресу Прем`єр-міністра Юлії Тимошенко, передає прес-служба президента.

Як зазначає В.Балога, згідно з положеннями Закону України «Про Кабінет Міністрів України» постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України приймаються на засіданнях Уряду шляхом голосування більшістю голосів від посадового складу Кабінету Міністрів України, а відповідним обов`язком Прем`єр-міністра України як керівника Кабінету Міністрів України є підписання цих актів.

«Проте на сьогодні майже п`ятдесят актів, які прийняті на засіданнях Кабінету Міністрів України, протягом тривалого часу Вами не підписуються. Це стосується рішень, які спрямовані на мінімізацію збитків для економіки від фінансової кризи, врегулювання проблем автоперевізників, перегляду актів, що містять корупційні механізми, тощо», – наголошує В. Балога.

У першу чергу Глава президентського Секретаріату називає постанови Кабінету Міністрів України «Про розширення внутрішнього ринку для вітчизняних підприємств машинобудування для агропромислового комплексу» та «Про заходи щодо стабілізації цінової ситуації на внутрішньому ринку». Основна мета реалізації цих актів є забезпечення макроекономічної стабільності в Україні шляхом запровадження державного регулювання цін та стимулювання закупівлі техніки для агропромислового комплексу вітчизняного виробництва.

Віктор Балога підкреслює, що не опубліковано також урядову постанову, яка визначає механізм використання коштів Стабілізаційного фонду, і як наслідок, не підписані акти, які встановлюють конкретні порядки використання коштів цього Фонду за законодавче визначеними напрямами, зокрема на виконання функцій столиці та іпотечне кредитування житла.

«Крім того, без будь-яких законодавчих підстав фактично скасовано рішення Кабінету Міністрів України як колегіального органу, що усували корупційні механізми продажу та надання спеціальних дозволів на користування надрами та підвищували ефективність управління Національною акціонерною компанією «Надра України», – зазначає Віктор Балога.

Також, наголошує Глава Секретаріату Президента України, залишено без належного оформлення 6 рішень Уряду, які спрямовувались на врегулювання проблем автоперевізників, зокрема, постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», «Про утворення Ради з питань пасажирських та вантажних автоперевезень при Кабінеті Міністрів України» та «Про утворення Ради автовласників при Кабінеті Міністрів України».

«Ураховуючи викладене, за дорученням Президента України просимо Вас у найкоротший термін усунути названі порушення законодавства України та не допускати їх у подальшому. Про результати розгляду просимо поінформувати для доповіді Главі держави», – йдеться у листі на адресу Прем`єр-міністра України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *