ОСТАННІ НОВИНИ

Мін`юст не знаходить за юридичною адресою майже кожну другу всеукраїнську громадську організацію

Львівський портал

|

Майже кожну другу громадську організацію не вдається знайти за юридичною адресою. Про це повідомив Міністр юстиції України Микола Оніщук з посиланням на результати перевірок громадських організацій всеукраїнського статусу, яку здійснює Міністерство юстиції на виконання Закону України «Про об’єднання громадян», передає прес-служба Мін`юсту.

Зокрема, у ході планової перевірки об’єднань громадян, які були легалізовані Міністерством юстиції у 1995-1996 роках, 46 зі 100 організацій не вдалося знайти за юридичною адресою.

Крім того, повідомив міністр, діяльність майже п’ятої частини перевірених організацій не відповідала вимогам Закону України "Про об’єднання громадян". Серед порушень, які найчастіше виявляються у ході перевірок – використанні організацією незареєстрованої символіки, відсутність належної кількості місцевих осередків, ігнорування вимоги закону щодо інформування Мін’юсту про зміни у статутних документах та у складі керівних органів.

У зв’язку з цим Міністерство юстиції звертає увагу керівників об’єднань громадян на необхідність привести діяльність об’єднань у відповідність до вимог законодавства та положень своїх статутів.

У 2009 році Міністерство проводитиме планову перевірку статутної діяльності 274 громадських організацій, легалізованих у 1997-98 роках.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *