ОСТАННІ НОВИНИ

Участь інших країн у модернізації ГТС можлива за умови її збереження у власності України – Тимошенко

Львівський портал

|

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Україна готова до співпраці з іншими країнами світу, у тому числі з Росією, з питання модернізації та реконструкції газотранспортної системи України. Про це вона заявила,  виступаючи на форумі політичної ділової та наукової еліти Японії, передає управління у зв`язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

За словами Юлії Тимошенко, ГТС України протягом багатьох років залишається головною газовою артерією для Європи, і потребує невідкладної модернізації та реконструкції. Глава Уряду відзначила, що сьогодні Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк та Світовий банк готові бути партнерами України в питанні модернізації ГТС.

Прем’єр-міністр зауважила, що під час конференції у Брюсселі, де була підписана декларація з Євросоюзом щодо модернізації та реконструкції української ГТС, російська сторона не була підписантом цього документу. Водночас, за словами Юлії Тимошенко, і вона особисто, і Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявили, що цей проект відкритий для участі інших сторін, в тому числі і Росії, але за однієї обов’язкової умови: газотранспортна система України залишається власністю держави.

„Я переконана, що найближчим часом непорозуміння між Україною і Росією з цього питання буде знято, і Росія стане учасником цього процесу”, – наголосила Прем’єр-міністр.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *