ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові побільшало водіїв трамваїв

Львівський портал

|

Уперше за останні два роки ЛКП «Львівелектротранс» спільно зі службою зайнятості вдалося сформувати групу для навчання за професією «водій трамваю», повідомляє прес-служба міської ради. Учора одинадцять слухачів курсів успішно склали іспити і вже найближчими днями приступлять до виконання своїх обов’язків.

Теоретичні знання новоспечені водії здобували у комунальному підприємстві «Львівський обласний навчальний центр підготовки та підвищення кваліфікації робітників, ІТП і спеціалістів для виконання робіт з особливою небезпекою», а практичні навики — безпосередньо у «Львівелектротрансі».

Більшість із них зі специфікою роботи водія електротранспорту добре знайомі, адже раніше вони працювали на підприємстві кондукторами. А після скорочення, яке відбулося у вересні 2008 року, ці люди заявили про бажання перекваліфікуватися на водіїв.

«Завдяки кадровому поповненню з числа випускників нашої школи і частково колишніх водіїв, які свого часу з різних причин покинули роботу в депо і тепер до нас повернулися, про проблему дефіциту водіїв трамваю можемо на деякий час забути, — говорить директор першого трамвайного депо Богдан Вовк. — Уже сьогодні, маючи в достатній кількості водіїв, ми на дві одиниці збільшили випуск трамваїв на лінію».

У ЛКП «Львівелектротранс» кажуть, що, на жаль, набрати школу водіїв тролейбуса наразі не вдається — немає претендентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *