ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники не можуть домовитися, яким банкам потрібніша допомога

Львівський портал

|

Визначити перелік комерційних банків для рекапіталізації на вчорашній нараді уряду і Національному банку не вдалося, оскільки НБУ не підготував і не передав до уряду перелік таких банків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це, коментуючи результати вчорашньої наради, журналістам повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

На нараді 24 березня Національного банку України і уряду передбачалося остаточно визначити перелік банків для проведення їх рекапіталізації.

Кабінет міністрів України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, Міжнародним валютним фондом і Національним банком України розробив порядок рекапіталізації комерційних банків України. В результаті рекапіталізації держава зможе придбати частину акцій банків для того, щоб покрити їх збитки і дати можливість банківській системі працювати в нормальному режимі.

Згідно з Порядком рекапіталізації комерційних банків, Кабінет Міністрів братиме участь в капіталізації недержавних банків лише у разі введення в них тимчасової адміністрації. Документом передбачено, що держава може брати участь в капіталізації банку за умови, якщо їй передається, одноосібно або разом з іншим інвестором, у разі укладення договору про спільну участь в капіталізації банку не менш як 50% плюс одна акція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *