ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін наполовину зменшив базові орендні ставки в комунальних та державних приміщеннях

Львівський портал

|

Кабмін зменшив на 50% базові орендні ставки на приміщення, що знаходяться в державній і комунальній власності. Таке рішення сьогодні було ухвалене на засіданні уряду. Про це журналістам повідомив в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він уточнив, що вказане положення не стосується до цілісних майнових комплексів, а також до групи об`єктів, що належить до категорії надприбуткових – казино, залів ігрових автоматів, банкоматів. "Це нормальний соціальний крок уряду в умовах кризи, коли спостерігається обвал на ринку нерухомості і орендарі масово переходять до приватних підприємців, які можуть знижувати орендні ставки на власний розсуд. Щоб зберегти орендарям малий і середній бізнес і ухвалено сьогоднішнє рішення уряду", – сказав Д.Парфененко.

Він також повідомив, що сьогодні уряд підтвердив розмір преференційної знижки при укладенні договору для оренди площ, що знаходяться в державній і комунальній власності: 20% для орендарів, які раніше, впродовж терміну дії попереднього орендного договору внесли покращання до майна, що орендувалося, 10% – для інших орендарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *