ОСТАННІ НОВИНИ

Банки не повернули місцевій владі понад 400 млн. грн. депозитів

Львівський портал

|

Комерційні банки не повернули понад 400 млн. грн. депозитів місцевих органів влади. Про це заявила голова Державного казначейства Тетяна Слюз в інтерв’ю газеті «Дело», передає proUA.

«На сьогодні багатьом органам місцевого самоврядування не повернуто депозити з банків після закінчення їхнього терміну. Загальна сума таких проблемних депозитів — понад 400 млн. грн. Відповідно, ці кошти не можуть бути використані на першочергові потреби органів місцевої влади. Неповернення коштів з депозитів відбулося насамперед через проблеми із ліквідністю низки банків. Також мають місце випадки неповернення депозитів внаслідок накладання арешту на банківські рахунки виконавчою службою за рішенням суду», – сказала Тетяна Слюз.

За її словами, в першу чергу кошти «зависли» у проблемних банках — Промінвестбанк, Укрпромбанк, «Надра», «Київ», Західінкомбанк та інших, де на сьогодні Нацбанком призначено тимчасову адміністрацію.

На 1 березня залишки коштів місцевих бюджетів, розміщених на депозитних рахунках у банках, склали 1,6 мільярда гривень, сказала Слюз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *