ОСТАННІ НОВИНИ

З квітня пенсія щоразу зростатиме на 7,5 грн

Львівський портал

|

У 2008 році суттєво підвищено рівень пенсійного забезпечення громадян, особливо розміри трудових пенсій. Урядом здійснено заходи, що дозволили збільшити втричі заробіток, з якого обчислюється пенсія, підвищити вартість одного року страхового стажу до 1,35%. Середній розмір пенсійної виплати у Львівській області в минулому році зріс на 45%. Про це повідомляється на сайті ЛОДА,

У 2009 році збережено досягнутий рівень пенсійного забезпечення, пенсії виплачуються вчасно і в повному обсязі.

В межах фінансових можливостей Кабінет Міністрів України постановою №198 від 11.03.2009 “Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян” встановив з 1 квітня 2009 року підвищення до пенсії, щомісячного довічного грошового утримання, у розмірі 7,5 грн. Протягом року розмір підвищення збільшуватиметься ще двічі: з 1 липня – до 14,2 грн., а з 1 жовтня – 28,4 грн.

Підвищення передбачено для непрацюючих пенсіонерів (для осіб, які одержують пенсії на дітей чи недієздатних громадян – незалежно від факту роботи).

Постановою встановлено, що з 1 березня у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати за 2008 рік проводиться передбачене законодавством щорічне підвищення пенсій, виходячи з коефіцієнта 1,0674, який відповідає 20% темпів зростання середньої заробітної плати. Підвищенню підлягають трудові, наукові пенсії, а також пенсії чорнобильців, військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей за умови, що пенсія в минулому році збільшилась менш як на 6,74%.

З метою недопущення порушень строків виплати пенсій Пенсійним фондом розроблено поденний календарний графік виплати, яким кожному пенсіонерові визначено індивідуальну дату щомісячної виплати пенсії, про що їх письмово повідомлено.

Станом на 23 березня органи Пенсійного фонду завершили фінансування пенсійних виплат за поточний місяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *