ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія оголосила війну кіоскам, які торгують алкоголем та тютюном

Львівський портал

|

Питанням №1 на найближчому пленарному засіданні сесії Львівської міської ради буде інформація про продаж неповнолітнім у малих архітектурних формах Львова алкогольних та слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це сьогодні під час наради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Моя позиція – пиво, алкоголь та тютюнові вироби повинні продаватися у спеціалізованих магазинах. Для МАФів це неприпустимо», – наголосив мер.

Підставою такого рішення став сюжет на одному із львівських телеканалів, у якому зафіксовано факт купівлі неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюну у МАФах Франківського району Львова.

У той же час перший заступник міського голови Львова Олег Синютка наголосив, що МАФи, в яких продали тютюн та алкоголь неповнолітнім, мають бути демонтовані, а прізвища їхніх власників та продавців – оприлюднені для широкого загалу. «Це має стати точкою відліку у боротьбі із кіосками, які продають тютюн та алкоголь неповнолітнім. Треба застосовувати дієвих заходів», – наголосив Олег Синютка.

Окрім демонтажу, власникам МАФів, у яких неповнолітнім продали тютюн та алкоголь, «світить» притягнення до адміністративної відповідальності, штрафи та позбавлення ліцензії на торгівлю тютюновими виробами та алкогольними напоями.

Окрім цього, під час наради у мерії представники контролюючих органів домовилися вжити заходів щодо недопущення подібних фактів та перевірити суб’єкти господарювання, які продають алкоголь та тютюн.

Щоправда, усі застереження зі сторони мерії щодо продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім стосувалися саме малих архітектурних форм, натомість їх продаж малолітнім львів’янам у магазинах, схоже, залишився поза увагою міських чиновників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *