ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛОДА зустрілись з експортерами, яким заборгували майже 100 млн. грн ПДВ

Львівський портал

|

Заступник голови ЛОДА Ярослав Кашуба, перший заступник голови ДПА у Львівській області Микола Князевич та представники компаній-експортерів Європейської бізнес-асоціації зустрілись сьогодні, щоб вирішити питання заборгованості з відшкодування ПДВ на додану вартість. За словами менеджера західноукраїнської регіональної філії ЄБА Марії Муляви, на сьогодні компаніям-експортерам заборгували майже 100 млн. грн ПДВ, деяким представникам асоціації – понад один мільйон гривень.

Деякі компанії вже не справляються з великими заборгованостями і не можуть нормально працювати. Присутній на зустрічі голова правління західноукраїнської філії ЄБА Ларс Вестб’єрг повідомив, що компанії будуть подавати в суд в разі не вирішення питання щодо повернення заборгованості та, окрім повернення ПДВ, вимагатимуть компенсації збитків.

Наприкінці зустрічі Ярослав Кашуба повідомив, що на основі висловлених пропозицій, голова ЛОДА Микола Кміть сьогодні ж направить офіційний лист до керівника ДПА області щодо підприємств, яким заборгували ПДВ на додану вартість до 100 тисяч гривень кожному. Щодо компаній-експортерів, яким заборгували більші суми, М. Кміть направить лист до голови ДПА України Сергія Буряка з пропозицією як найшвидше виплатити заборгованість в максимально можливих розмірах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *