ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко у Брюсселі інтегруватиме українську ГТС до європейських енергетичних мереж

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко візьме сьогодні участь у міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, яка відбудеться у Брюсселі. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента повідомила прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова, передає прес-служба президента.

«Глава держави розцінює цю конференцію як результативну точку трирічної дипломатичної роботи, спрямованої на досягнення мети – інтеграцію України в європейський енергетичний простір. Президент вважає стратегічною метою України – повноцінну інтеграцію національної ГТС до європейських енергетичних мереж. Він сподівається, що Міжнародна інвестиційна конференція у Брюсселі започаткує етап практичного втілення напрацьованих ідей і пропозицій», – наголосила Ірина Ванникова.

Як зазначила І.Ванникова, Україна виступила з ініціативою такої конференції, маючи на меті залучити інвестиційний ресурс для модернізації національної газотранспортної системи. Важлива місія цього масштабного технологічного проекту – зменшити ризики поставок природного газу європейським споживачам.

На думку Президента, цей проект є компонентом політики європейської інтеграції України, стратегічною метою якої є членство нашої держави в ЄС. З огляду на це, Глава держави вважає, що вже сьогодні необхідно починати модернізацію української ГТС відповідно до правових та технічних стандартів і нормативів Євросоюзу.

«Віктор Ющенко високо оцінює шанси країни на прийняття позитивного концептуального рішення за участю глав делегацій, що будуть представлені на конференції. Президент наголошує на необхідності вироблення єдиної позиції української влади з даного питання», – наголосила І. Ванникова.

Під час візиту заплановано переговори Глави держави з Президентом Європейського інвестиційного банку, де, зокрема, буде порушено тему отримання Україною кредитної лінії з фінансування малого й середнього бізнесу. Ця зустріч відбудеться у рамках продовження діалогу з МВФ. Президент зауважив, що принципові вимоги МВФ до України не знято, попри позитивну складову останніх сигналів від керівників цієї установи. Це насамперед проведення пенсійної реформи, зміна акцизної політики, стабілізація банківської системи і курсової політики.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *