ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром міліція бачитиме весь Львів у відеокамери

Львівський портал

|

Концепцію відеоспостереження у місті Львові презентували сьогодні працівники Головного управління МВСУ у Львівській області спільно з фірмою «Інком». Як повідомив заступник начальника штаба ГУ МВСУ у Львівській області Юрій Гладун, реалізація концепції передбачає три етапи: встановлення окремих камер, формування мережі відео спостереження, та організація тотального відео контролю за основними об’єктами міста.

За словами Ю.Гладуна, європейський досвід свідчить, що формування відео мережі в населених пунктах приводить як до зменшення загальної кількості злочинів, так і до збільшення фіксації тих злочинів, які зазвичай залишаються поза увагою правоохоронців. В останньому випадку йдеться, зокрема, про наркозлочинність, яка віднедавна стала особливо актуальною і для України. Введення відео спостереження в одному із англійських міст дозволило зареєструвати вп’ятеро більше наркозлочинів у порівнянні з минулим періодом.

На сьогодні у Львові зареєстровано близько 200 камер відеоспостереження. Встановлені вони, як правило, окремими громадянами та організаціями. За словами Ю.Гладуна, міліція має домовленості про співпрацю з власниками відеокамер, яка уже дозволила розкрити кілька злочинів. Як приклад, Юрій Гладун навів кілька афер з «викраденням» автомобілів, коли саме відеозапис дозволив зловити аферистів на відвертій брехні.

Прийнята концепція відеоспостережеіння передбачає розподіл зон контролю між правоохоронними службами. Так, основні зони массового скупчення громадян та потенційно криміногенні райони контролюватиме міський відділ міліції, ситуацію на дорогах – працівники ДАІ, а охорону пам`яток архітектури та інших важливих об`єктів – УДСО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *