ОСТАННІ НОВИНИ

Зарплату залізничникам і листоношам не скорочуватимуть – Мінтрансзв`язку

Львівський портал

|

У працівників галузі транспорту та зв’язку скорочення заробітної плати не буде. Про це заявив Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський, передає прес-служба Мінтрансзв`язку.

Такою була реакція міністра на Постанову Верховної Ради України №1047 від 3 березня 2009 року «Про заходи щодо упорядкування окремих видатків Державного бюджету України», яка передбачає скорочення видатків бюджету на матеріально-технічне забезпечення органів державної влади, оплату праці та соціально-побутове забезпечення посадових осіб. Верховною Радою було заплановано «упорядкувати оплату праці» працівників державних монополій України, «передбачивши при цьому зменшення максимального розміру їх заробітної плати не менш, ніж удвічі».

Міністр зазначив, що навіть після того, як середня зарплата листоноші у 2008 році зросла в 1,5 рази, її розмір становить 800-900 гривень. Щодо зарплати машиністів Йосип Вінський зазначив, що протягом року було вжито усіх заходів для того, щоб приблизити її до 5 тисяч гривень.

«Така ставка для машиніста – при всій відповідальності, яка на нього покладена – це більш-менш достойна зарплата. Скоротити її вдвічі – це неповага до людей», – сказав міністр.

Нині, за словами міністра транспорту та зв’язку, питання щодо можливого скорочення заробітної плати працівникам державних підприємств-монополістів знято.

«Сьогодні прийнято лише одне рішення: скорочення зарплати удвічі стосуватиметься лише членів уряду», – наголосив Йосип Вінський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *