ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві підписали Хартію про захист суспільної моралі на ТБ

Львівський портал

|

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький та керівники провідних українських телеканалів підписали Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі. Підписання документу відбулося сьогодні у клубі Кабміну, передає РБК-Україна.

Хартію підписали керівники "5 каналу", Першого національного каналу, "1+1", Нового каналу, ТРК Україна, ТЕТ, Телекомпанії «Ера».

"Ми категорично наполягали на початку роботи, що мова не йде про цензуру, мова йде про демократичний діалог, про партнерство, результатом якого мають бути певні самообмеження, саморегуляція з боку каналів в частині дотримання телерадіоорганізаціями України законодавства про суспільну мораль", – сказав І.Васюник.

Згідно з документом, ЗМІ гарантують недопущення в ефірі пропаганди війни, фашизму, неофашизму, насильства, приниження честі та гідності особистості, розповсюдження кcенофобії, українофобії, антисемітизму, расизму, порнографії, пропаганди насильства, розпалювання міжрегіональних, міжетнічних та міжконфесійних конфліктів.

І.Васюник наголосив, що будуть розроблені механізми реалізації цього документу. За його словами, має бути перехідний період, у продовж якого до телеканалів не будуть застосовуватися жорсткі заходи за порушення зазначених норм. І.Васюник зазначив, що "розпочинається робота з підписання аналогічного документу керівництвом друкованих ЗМІ та інтернет-видань". Хартія залишається відкритою для приєднання нових суб’єктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *