ОСТАННІ НОВИНИ

Дефіцит бюджету становить 75 мільярдів — Пинзеник

Львівський портал

|

Екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник заявляє про високий ризик монетарного фінансування дефіциту державного бюджету. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.При цьому В.Пинзеник зазначив, що такі заходи призведуть до поглиблення економічної кризи.

«На жаль, у України є велика спокуса піти тупиковим шляхом, слідством чого буде реальне падіння споживання, – сказав В.Пинзеник. – Споживання не буде, тому що інфляція призводить до знецінення доходів людей, і не тільки доходів людей, але й доходів економіки. І тоді шлях виходу України з ситуації, що склалася, буде тривалішим і хворобливішим».

Екс-міністр фінансів підкреслив, що зумовлена емісійним покриттям дефіциту девальвація гривні стане черговою проблемою для української банківської системи, справитися з якою, можливо, вже не вдасться.

«Інфляція не вирішує проблеми, а навпаки – породжує нові, особливо проблеми для банківського сектору. Так, зумовлена емісійним фінансуванням дефіциту бюджету загроза девальвації призведе до ще більших проблем у банківському секторі, до ще жорсткіших випробувань цього сектору, включаючи власників депозитів», – зазначив В.Пинзеник.

Він повідомив, що реальний фактичний дефіцит держбюджету України на сьогодні досягає 10% ВВП, або 75 млрд. грн.«Дефіцит бюджету України досягає 10% ВВП. Якщо ви уважно подивитеся бюджет, то навіть у прийнятому бюджеті дефіцит становить 75 млрд. грн.: 31 млрд. грн. – цифра, яку ви бачите в перших рядках, і 44 млрд. грн. – це цифра, яка пов`язана з рекапіталізацією банківського сектору, – сказав В.Пинзеник. – Завищення доходів, яке вже очевидно по доходах держбюджету, я оцінюю від 15 до 20 млрд. грн.».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *