ОСТАННІ НОВИНИ

Місто може не витримати ще одного кредиту – Кужелюк

Львівський портал

|

Депутати міської ради Львова мають сумніви стосовно доцільності випуску чергової серії облігацій внутрішньої місцевої позики чи взяття кредиту для будівництва стадіону до «Євро-2012». Зокрема, член бюджетної комісії у Львівській міській раді, голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк прогнозує, що місту і без того буде складно погасити борги, накопичені станом на сьогодні, повідомляє прес-служба “Спільноти”.

«Я маю великі сумніви стосовно спроможності міста у майбутньому погасити всі ці заборгованості. Уже зараз мерія не здатна знайти навіть 80 мільйонів гривень, які винна фірмам за торішній ремонт доріг, вікон та дахів. То як вона буде віддавати мільярди?», – зазначив Юрій Кужелюк.  

За його словами, наразі все виглядає так, ніби у Львові будується звичайна фінансова піраміда. Адже про те, як місто сплачуватиме кредити, чільники мерії вперто мовчать. «Складається враження, що керівництво міста знає лише, як брати позики, але практики у їх віддаванні немає. Тому підтримати цю ініціативу ми зможемо тільки тоді, коли побачимо чітку схему погашення кредиту, знатимемо джерела повернення позики. Окрім того, ми дуже хотіли б побачити гарантії уряду за підписом прем’єр-міністра, про які нам так райдужно говорять. Йдеться про те, що Кабмін начебто погодився гарантувати своїми активами зобов’язання Львівської міської ради. Наразі всього того ми не бачили», – наголосив Ю.Кужелюк.   

 
Як повідомив депутат, станом на сьогодні місто уже набрало кредитів приблизно на півмільярда гривень. «За них щороку треба виплачувати серйозні суми. Наступного року треба віддати приблизно 80 мільйонів гривень, а у 2012, якщо ми ще чогось не візьмемо, – 120 мільйонів. Звідки їх взяти – ніхто не знає», – зазначив він.  
 
Нагадаємо, завтра на сесії Львівської міської ради розглядатимуть питання   «Про випуск облігацій серії С внутрішньої місцевої позики м. Львова 2009 року», згідно з яким виконавчі органи міськради пропонують випустити муніципальних облігацій на 300 мільйонів.  Також у порядок денний внесено питання про надання «Дирекції з будівництва стадіону у м. Львові» дозволу на отримання кредиту у сумі 300 млн. грн. для фінансування будівництва стадіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *