ОСТАННІ НОВИНИ

Кожен 30-й шлюб в Україні укладається з іноземним громадянином

Львівський портал

|

Щороку близько 3-4% шлюбів в Україні укладається між українцями та іноземними громадянами. Це приблизно кожен 30-й шлюб, що реєструється в українських РАЦСах. Таку тенденцію відзначив Міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України, повідомляє прес-служба Мін`юсту.

Так, наприклад, у 2008 році з майже 322 тис. зареєстрованих шлюбів, 7,2 тис. шлюбів були укладені між громадянами України та громадянами СНД, 4,2 тис. шлюбів – між громадянами України та громадянами інших зарубіжних держав. Така тенденція є характерною і для попередніх років.

При цьому, з громадянами СНД шлюби найчастіше укладаються мешканцями Криму, Донецької, Харківської, Дніпропетровської областей, а також міст Київ та Севастополь.

З громадянами інших держав шлюби найчастіше укладаються мешканцями Донецького та Харківського регіону, а також столиці України.

Щороку в українських РАЦСах реєструється також близько 200 шлюбів між іноземцями. При цьому, практично половина таких шлюбів укладається в Криму, Одеській області, а також у містах Київ та Севастополь.

Загалом протягом 2008 року в Україні було зареєстровано 321 992 тис. шлюбів та 166 836 тис. розлучень. Традиційно, на кожне розлучення в Україні припадає 2-3 шлюби.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *