ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зменшується кількість недобудов

Львівський портал

|

Кількість об’єктів незавершеного будівництва на Львівщині щорічно зменшується. За даними статистичного обстеження станом на 1 січня 2009 року в області було розпочате, але не завершене будівництво 1 тисячі 121 будівлі та споруди (крім індивідуальних житлових будинків). З 2000 року їх кількість скоротилася більш, ніж на 40%, а за минулий рік – на 4%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

На даний час в області недобудованими є 187 житлових будинків, 70 середніх навчальних закладів, 12 дошкільних та позашкільних навчальних закладів, 3 лікарні, 35 поліклінік, пунктів медичного обслуговування та консультацій, 36 будинків культури, 8 санаторіїв тощо. Також не завершене будівництво 88 промислових та складських будівель, 66 торгівельних, 58 офісних, 22 будівель транспорту та зв’язку.

Більше 500 незавершених об’єктів зведені менше, ніж наполовину. Високу готовність (більше 90%) має кожен п’ятий об’єкт.

Тимчасово припинене або законсервоване будівництво більше половини незавершених об’єктів, переважно через відсутність фінансування. Майже на третині будівель та споруд роботи були призупинені у 1994-1996 роках, коли процес згортання будівництва досяг свого піку. Більшість припинених будівель і споруд замовники мають намір добудувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *