ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори у Тернополі, як душ з помиями – Болкун

Львівський портал

|

Вибори до Тернопільської обласної ради є прикладом масової фальсифікації, – таку характеристику висловив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Андрій Болкун.

«Те, що творилося у Тернополі – це шабаш, фарс і поразка демократії. Це Мукачево в обласному масштабі. БЮТ у цьому фарсі участі не братиме», – заявив А.Болкун.

За його словами, про те, що показники на цих виборах зазнали фальсифікацій свідчить відсутність контролю за процесом. Нагадаємо, бютівці покинули виборчі комісії.

«У селах, де йшли вибори сільських голів і де був контроль, цифри дуже відрізняються», – зазначив А.Болкун.

Як ще один факт ймовірності фальсифікацій, він навів те, що транспортування бюлетенів до Тернополя відбувалося без супроводу міліціонерів.

Також бютівець звернув увагу на соціологічні опитування, дані якого доволі сильно відрізняються від результатів виборів. «Напередодні виборів було оприлюднене соціологічне опитування «Соціоінформу», за яким «Свобода» мала отримати 32%, десь такі результати і виявилися, БЮТ – 18%, «Наша Україна» – 12%, а «Єдиний центр» – 6%. Натомість «Єдиний центр» на виборах набрав 14% голосів, а Партія регіонів – 10%. Це свідчить про те, що хлопці Балоги трохи перестаралися. Навіть наші львівські представники «Єдиного центру» мали шок, вони не чекали такого результату. Для деяких політиків ці вибори, як душ. Як душ з помиями», – зазначив А.Болкун. 
Він додав, що наразі невідомо, коли саме ця обласна рада запрацює, оскільки швидше за все результати виборів оскаржуватимуться у судах. І водночас нагадав, що БЮТ прийняв рішення не визнавати результатів виборів та, відповідно, не братиме участі в роботі Тернопільської обласної ради.
За попередніми результатами виборів до Тернопільської обласної ради проходять 7 політичних партій. Лідирує Всеукраїнське об`єднання «Свобода» – 33,8%, далі йде партія «Єдиний центр» – 13,8%, потім Партія регіонів – 9,7%. БЮТ – і УНП по 8%, НСУН – 5,5%, Блок Литвина – 3,6%.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *