ОСТАННІ НОВИНИ

Аграрники Львівщини готові розпочати польові роботи вже наприкінці березня

Львівський портал

|

Для початку проведення весняно-польових робіт у Львівській області майже усе підготували. Аграрники, за сприятливих погодних умов, готові вивести техніку на поля наприкінці вже цього місяця. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Львівської ОДА з питань агропромислового комплексу Ярослав Панюра.

За його словами 90% техніки підготовлено до робіт. Для оперативного проведення комплексу весняно-польових робіт цього року планують задіяти понад 2,5 тисячі тракторів. Для підтримки сільгоспвиробників у придбанні техніки з обласного бюджету цьогоріч виділили 1,6 млн. грн.

Крім того, цієї весни аграрникам для необхідних робіт потрібно 1220 тонн дизпалива та 823 тонни бензину. Пальне купуватимуть за гуртовими цінами. Сільськогосподарські підприємства області також на 50% забезпечені мінеральними добривами. Ще майже 30 тис. тонн міндобрив поставлятимуть вітчизняні виробники, згідно графіку Міністерства аграрної політики України.

Цього року у Львівській області планують засіяти 560 тис. гектарів площ. Весняно –польова кампанію коштуватиме області в 286 млн. грн.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *