ОСТАННІ НОВИНИ

Міські обранці проти звільнення заступників голів райадміністрацій

Львівський портал

|

Депутати Львівської міської ради не підтримують ініціативи керівництва міста стосовно скорочення заступників голів районних адміністрацій. Про це заявив депутат Львівської міської ради, голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелю. 
«Ніяк не збагну принципи розподілу влади в місті: ми централізуємо владу, роблячи один-єдиний центр в Ратуші, чи ми децентралізуємо її і даємо більше повноважень районам? Я особисто більше схильний до того, щоби 800-тисячним містом керували не лише з центру. Тим паче, що мешканці більше контактують не з мерією, а з райадміністраціями», – заявив Ю.Кужелюк.  
Депутат також висловив припущення, що під приводом скорочення штату мерії, над яким давно дискутують у міськраді, керівництво Львова вирішило звільнити людей, котрі, м’яко кажучи, його не влаштовують. І що особливо дивно, все це відбувається перед затвердженням структури виконавчих органів міста на сесії ЛМР. 
«Ми вимагали скорочення не в районах, а в самій Ратуші. Навіть ухвалою було визначено, що треба зменшити «роздутий» штат адміністрації міського голови та прес-служби. Утім усе робиться навпаки. Більшість депутатського корпусу проти такої кадрової політики, ми за те, щоб децентралізувати владу і дати більше повноважень районам», – наголосив Кужелюк. 
За його ж таки словами, через необдуману кадрову політику свого часу стіни Ратуші покинуло багато фахівців. Натомість на роботу прийшли люди, які продемонстрували не найкращі результати. «Зокрема, маємо яскраві приклади роботи управління капітального будівництва, управління інженерного господарства та управління житлового господарства», – резюмував депутат.  
Нагадаємо, 13 березня, на розгляд виконкому Львівської міської ради несподівано було винесено питання, згідно з яким скороченню підлягали шестеро осіб – по одному заступнику з гуманітарних питань з кожної райадміністрації. На прохання депутата ЛМР Володимира Гірняка, розгляд питання було відкладено. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *