ОСТАННІ НОВИНИ

Владі бракує здорового глузду і розуміння проблем простих громадян – опитування

Львівський портал

|

Громадяни України вважають, що у подоланні економічної кризи чинній державній владі бракує кількох під ставових речей – від розуміння проблем простих людей до здорового глузду та рішучості. Такі висновки можна зробити з результатів дослідження громадської думки, проведеним у березі Соціологічною групою рейтинг.За даними цього опитування, в якому взяли участь 2016 респондентів, 56,5% опитаних думають, що в умовах кризи владі найбільше бракує розуміння проблем простих 

громадян, 54,4% – дотримання закону, 45,4% – згуртованості, 35,2% – здорового глузду. Третина вважають, що владі не вистачає професіоналізму, 27,1% – рішучості.

Лише 7,2% респондентів думають, що економічна криза в Україні буде подолана вже у найближчі півроку, ще 19,2% – у найближчий рік, 38,7% – через 2-3 роки.

З іншого боку 13,9% вважають, що подолання економічної кризи відбудеться не раніше, ніж через 4-5 років. 5,2% переконані, що економічна криза в нашій країні не буде подолана взагалі. 15,7% не змогли відповісти на це запитання.

32,7% думають, що сьогодні в Україні найбільш відчутна більше економічна криза, ніж політична (16,4%). Водночас 41,8% опитаних вважають, сьогодні в Україні є і політична, економічна криза. Лише 1,3% не відчувають жодної кризи. 7,8% не змогли дати відповідь на це питання.

У подоланні економічної кризи в Україні 63,4% опитаних покладаються на самих себе, 18,5% – на вітчизняний бізнес, 7,6% – на допомогу інших країн і тільки 6,1% – на владу. 4,4% не змогли відповісти на це питання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *