ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Палаці мистецтв відкриють виставку про Збігнєва Герберта

Львівський портал

|

Завтра, 17 березня, о 18 годині у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки „Герберт. Портрети і автопортрети письменника: 1924 -1998”. Про це розповів один із організаторів виставки, директор видавництва „Каменяр” Дмитро Сапіга.

Ця виставка, опрацьована Національною бібліотекою у Варшаві, завершила рік Герберта у Польщі, а у нас продовжує відкривати Збігнева Герберта для його земляків у Львові. Виставка побудована на літературній та графічній спадщині видатного львів’янина. На майже 60 планшетах будуть подані репродукції оригінальних творів, а також рукописи та книжкові видання.

Як розповідає Дмитро Сапіга, виставка триватиме упродовж місяця, і організатори запрошують на неї всіх, хто цікавиться творчістю Збігнева Герберта.

Виставка, яка відкриється завтра, подає Герберта дещо по-ішому – не лише як поета, а як людину, яка має загальноєвропейський, загальносвітовий орієнтир. Людину, яка, будучи противником тоталітарної системи, робила спроби відшукати у набутках людства ту модель, форму існування, при якій людина почуватиме себе насамперед людиною. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *