ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть представив інвестиційний потенціал Львівщини на Лондонському Саміті

Львівський портал

|

Голова Львівської ОДА Микола Кміть взяв участь в Українському інвестиційному саміті у рамках 5-ї щорічної конференції Інституту Адама Сміта, який відбувся 9 -11 березня цього року у Лондоні, повідомляє прес-служба ЛОДА. Також М.Кміть акож провів зустрічі в Посольстві України у Великій Британії.

На саміті були також присутні провідні британські економісти і парламентарії, українські високопосадовці, представники дипкорпусу та міжнародного бізнесу.  

Доповідь Миколи Кметя, присвячена інвестиційному потенціалу Львівщини, проходила в рамках сесії на тему оцінки поточного інвестиційного клімату в Україні. «Сьогодні, як ніколи, Україні важливо не сходити з міжнародної бізнес-арени та не зникати з інвестиційної мапи світу. Нам просто треба ретельно проаналізувати уроки цієї економічної кризи та можливості якісно оновити економіку та інфраструктуру держави. У цьому полягає мета цьогорічного Лондонського Саміту, адже тут – найфаховіші експерти та серйозні інвестори, які вже не перший рік відстежують інвестиційну динаміку в Україні. Їм важливо розуміти, яка зараз ситуація в регіонах, яке наше антикризове бачення та які інвестиційні проекти ми реалізуємо», – прокоментував мету свого візиту М.Кміть.

У своїй доповіді М.Кміть наголосив на регіональних особливостях Львівщини – її ролі містка між ЄС та Україною, переважанні в економіці області малого та середнього бізнесу, високій конкурентоспроможності регіону завдяки кваліфікації та вартості робочої сили, розвиненості інформаційних технологій та інновацій.

«Згідно з дослідженням, проведеним в Україні Світовим економічним форумом минулого року, Львівщина посіла 4-те місце за показником конкурентоспроможності серед усіх регіонів України і друге місце – за якістю вищої освіти. За дослідженням KPMG, Львів – одне із 30 найперспективніших міст у світі для розвитку ІТ. Наше прагнення – щоб Львівщина реалізувала цей потужний потенціал у трьох напрямах: як регіон сталого економічного та підприємницького розвитку, як ворота України до Європейського Союзу та як регіон високоосвічених людей, інноваційного потенціалу та технологічно розвинутих підприємств», – сказав Кміть під час виступу.

Голова ЛОДА також представив ключові актуальні інвестиційні проекти області, серед яких – реконструкція Львівського міжнародного аеропорту, будівництво вузької залізничної колії євростандарту від кордону з Польщею до Львова (проект «Євроколія»), будівництво концесійної автодороги Львів – Краковець та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *