ОСТАННІ НОВИНИ

Власник «ЛАЗу» ігнорує не лише працівників, але й губернатора

Львівський портал

|

Зустріч голови Львівської ОДА Миколи Кметя із власником «ЛАЗу», громадянином Росії Ігорем Чуркіним, який і досі не розрахувався з боргами із зарплати з працівниками підприємства, відбуватиметься за участі силових органів. Про це М.Кміть повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками наради щодо виплати заробітної платні на підприємствах Львівщини.

Ігор Чуркін мав сьогодні розповісти про ситуацію на «ЛАЗі», однак він проігнорував і саму зустріч з губернатором, і попередні домовленості, за якими зобов’язувався до цього терміну розрахуватися з працівниками, і відповідні судові рішення.

«Був графік і він мав можливість це зробити, адже автобуси реалізовувалися і є нові контракти. На даний момент власник «ЛАЗу» порушив домовленість і ми будемо вживати жорсткіших заходів. Це буде спільна робота з силовими органами. Ми йшли на зустріч, щоб змогли розрахуватися, бо ж і сума боргу не є надто великою для такого підприємства, аби її не могти виплатити. Те, що вони цього не зробили, на мою думку, є вчинком, який граничить з аморальністю», – зазначив М.Кміть.

Натомість на зустріч з головою ЛОДА прибули представники профспілки «ЛАЗу», а близько сотні працівників підприємства вкотре прийшли під стіни обласної адміністрації з пікетом. Вони кажуть, якщо заборговану зарплату не виплатять впродовж найближчого часу, то вдаватимуться до радикальних дій.

Нагадаємо, «ЛАЗ» на Львівщині є лідером із заборгованості по зарплатні, на сьогодні борг сягає близько 5 млн грн.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *