ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні немає політсили, яка б очолила масові протести – експерти

Львівський портал

|

Експерти сумніваються, що в Україні немає політичної сили, яка б була зараз готова очолити масові акції протесту у зв’язку з фінансово-економічною кризою. Про це вони заявили в ході круглого столу "Змова еліт чи революція: хто стабілізує Україну?", повідомляють Українські новини.

"У мене є великі сумніви, що ті ж регіонали (Партія регіонів), які пообіцяли там: через 100 днів ми влаштуємо акції протесту. Я думаю, що вони реалісти й вони розуміють, що якщо зібрати великий натовп, і він, не дай боже, буде агресивним, – а там є свої бутики, свої авто, свої магазини і т.д. Хто ж захоче ризикувати своєю власністю?", – сказав директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

На його думку, для того, щоб масова акція протесту змогла стати реальним фактором зміни політичної ситуації, необхідно, щоб яка-небудь сила зібрала в Києві кілька тисяч людей й організувала їхні дії. За його словами, зараз такої сили немає, однак він не виключив, що які-небудь радикально настроєні партії або рухи можуть спробувати організувати такі акції.

У свою чергу, директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський висловив сумнів у тому, що такі акції протесту взагалі будуть організовані. На запитання, є така партія, що може вивести народ на вулицю, влаштувати протест, він сказав, що партії такої немає. На думку М. Погребинського, зараз основними потенційними учасниками таких акцій є представники середнього класу, які мають, що втрачати й не захочуть ризикувати.

Нагадаємо, що Партія регіонів має намір організувати масові акції протесту у разі, якщо Кабмін не подолає фінансово-економічну кризу до квітня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *