ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні відкрили чемпіонат України зі скелелазіння

Львівський портал

|

Чемпіонат України зі скелелазіння (боулдерінгу) відкрили сьогодні у Львові, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Змагання триватимуть по 15 березня на скелелазному стенді Львівського гірського клуба «Екстрем» на вулиці Лазаренка.

Очікується, що позмагатися за титул чемпіона України приїдуть близько 80 учасників, зокрема, чемпіонка світу 2005 року одеситка Ольга Шалагіна, майстри спорту міжнародного класу, багаторазові учасники та призери міжнародних змагань Ольга Бєжко, Світлана Тужиліна, Сергій Топіжко, Михайло Шалагін та інші.

Чемпіонат відбуватиметься у три етапи: кваліфікація, півфінал та фінал. Під час кваліфікації та півфіналу учасникам запропонують пролізти по п’ять трас у кожному з цих етапів. Фіналісти ж змагатимуться за перемогу на 4 трасах, на подолання кожної з яких вони матимуть не більше ніж 6 хвилин.

Болдерінг – лазіння на невисокі скелі (до восьми метрів) без страховки. Його суть полягає у використанні максимальної сили та техніки для подолання гранично складних маршрутів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *