ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина пасе задніх за темпами зростання цін

Львівський портал

|

У лютому 2009 року інфляційні процеси на споживчому ринку України та Львівської області значно пригальмувались. За темпами приросту цін у рейтингу регіонів за лютий область на двадцять п’ятому місці. Нижчими темпами зростали ціни лише у Запорізькій і Київській областях. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Спричинили інфляцію у Львівській області підвищення цін у галузі охорони здоров’я (на 8%), подорожчання товарів і послуг, які відносяться до особистого догляду та користування (на 5%), зростання цін в індустрії відпочинку та культури, сфері транспорту, предметів домашнього вжитку та побутової техніки (на 2%).

У галузі охорони здоров’я ціни зросли за рахунок подорожчання медикаментів на 12% та зростання вартості медичних послуг – на 3%.

З товарів і послуг, які належать до особистого догляду та користування, суттєво (на 7–8%) зросли ціни на послуги банків і перукарень. Бензин став дорожчим на 7%, автомобілі і запчастини до них – на 3%, стоянка автотранспорту – на 4%.

У продовольчій групі відбулось зниження цін на яйця (на 23%), фрукти (на 4%), овочі (на 1%). Натомість, подорожчали: масло вершкове – на 9%, хліб – на 3%, риба і рибопродукти – на 5%, цукор – на 4%, сіль – на 6%, мінеральні води – на 8%, чай – на 12%.

Загалом за два місяці 2009 року приріст споживчих цін в Україні становив 4,4%, у Львівській області – 4,9%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *