ОСТАННІ НОВИНИ

Держкомпідприємництво вимагає від міськради скасувати обмеження щодо продажу пива

Львівський портал

|

Львівська міська рада демонструє активну діяльність через порушення законодавства при прийнятті регуляторних актів, повідомляє представництво Держкомпідприємництва у Львівській області. Зокрема, за словами голови представництва Ольги Яйко, недавнє рішення виконкому міської ради «Про встановлення обмежень щодо продажу пива» та рішення, яким затверджено Порядок отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків біля ресторанів приймалися всупереч вимогам законів.

«Останнім часом виконком Львівської міської ради намагається перебрати на себе багато непритаманних йому функцій, в тому числі законодавчого органу держави і державних контролюючих органів. Це в жодному випадку не сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу в Львові», – додала Ольга Яйко.

Крім того, минулого тижня у Верховні Раді України розглянули та прийняли у першому читанні законопроект, яким передбачено встановлення територіальних обмежень продажу пива та алкогольних напоїв. На думку голови Держкомпідприємництва, міськвиконкому варто почекати і тоді їх рішення не суперечитимуть законодавству України.

На разі Представництво Держкомпідприємництва у Львівській області вже звернулося до міського голови та органів прокуратури з вимогою скасувати прийняті рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *